tisdag 15 december 2009

Torgdagen!

Äntligen blev det av! Lördagens morgonkvist var allt annat än lugn och det hämtades bord, bullar (hos en nyvaken Anni som varit snäll och lånat ut plats i frysen), kokades kaffe, glögg och allt ni kan tänka er.



Ungefär vid 9-tiden, stod vi på Stortorget och försökte få till allt..
Vi beslutade att vi skulle stå mittemot kyrkan, precis i korsningen med Drottninggatan, för att de som gick längst shopping-stråket också skulle se oss.
Detta blev inte helt igenom lyckat eftersom många letade efter oss bland stånden på Stortorget och därifrån var vi skymda..men å andra sidan tror jag att vi var mer synliga för de övriga Örebroarna som INTE visste att vi skulle stå där den dagen.



Nåja, hur som helst var morgonen lite seg och vi började fundera över om man skulle lagt ner lite mer tankeverksamhet kring vad vi skrev på skylten? Många kanske blev skrämda av det stora "Skänk pengar", istället för att fokusera på vad vi sålde. Dessutom tänkte vi att vi borde ha skrivit mer specifikt om vad vi samlade pengar till istället för det breda och ganska o-laddade ordet "Välgörenhet".
Vår första vän som kom på besök var nog Staffan!
Sedan rullade dagen på.
I början var vi nog lite blyga och vågade inte riktigt ta tag i folk. Men Boki kom förbi med en vän till henne. Denna vän hade jobbat i butik och var grym på att locka till folk! Efter detta kändes det som att vi, trots den stränga kylan, blev mer varm i kläderna ;)



Vi packade ihop någon gång kring halv 4. Stelfrusna som vi var, då vi glömt att ta med både vantar och mössa, kände vi oss nästan sjuka när vi kommit hem.
Men för de 1385 kronor och 50 öres skull, alla underbara människor vi mötte under dagen, alla vänner som stöttade oss och tanken på att dessa pengar kommer att gå till människor som lider VAR DET SÅ VÄRT.
Det kan faktiskt vara nyttig att frysa, vara hungrig, trött och lite utlämnad någon gång ibland. Då kommer man lite närmare en förståelse för hur många människor i världen har det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar