lördag 5 december 2009

Stockholmsresa



Halv 9 lördagmorgon
Karolina, Camile och Karolinas pojkvän Peder sätter sig i bilen och styr mot Stockholm. Äntligen var det dags att hämta säckarna med kläder som väntat på oss i tre veckor nu. Allt vi behöver göra är att ta oss till Skanstull...

Hm..


Vår väg kan väl inte påståtts ha varit den rakaste, snarare körde vi mer fel än rätt och ärligt talat undrar jag hur vi kom fram. Men fram kom vi. Och den där trafikruschen mellan kl 11-15 som vi skulle undvika blev aldrig undviken =)

Nu började "skattjakten" på kläderna, som vi fått väl beskrivet vart det skulle finnas...men de fanns inte! Nåja, det var snabbt fixat och en man fick ta sin stackars lördagseftermiddag till att reda ut missförståndet och komma ner med kläderna. Skönt att äntligen ha rott detta i land!

I väntan på kläderna..




Den hjälpsamma mannen


Då vi skulle köra in på parkeringen igen bad Peder mig att sätta in kontokortet i betalningsautomaten då han körde fram till avspärrningarna längre fram. Men maskinen slukade kortet!



Vi fick ringa teknisk service som lovade skicka tekniker om tidigast en halvtimme.
Han sa att vi inte behövde stå på plats att vänta så vi tog en promenad på Götgatan.
25 minuter senare var vi där och satte oss att vänta.



1 timme hade helt plötsligt gått. Trötta på att vänta ringde vi igen och då visade det sig att service-killen redan varit där och lämnat Peders kontokort på marken bakom automaten. Vid detta laget blev vi smått tokiga och killen i telefonen lovade att vi skulle slippa betala parkeringsavgiften helt och hållet. Det tackade vi för!
Sedan gick vi ut på stan för att få nåt i magen.

På cafét..


Peder planerar noggrant resan hem - allt för att slippa göra omvägar och felkörningar som på vägen hit!



Jag kan medddela att vi klarade ca 500 meter utanför Åhlénshuset innan vi körde fel igen. Haha! Men hem kom vi..till slut.

...och så här såg de ut!
Tack Åhléns för er generösa gåva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar